FOOD - jídlo

... tak abych Vám všem udělala chutě a abych ani já nezapomněla... budu zde trošku fotit a vypisovat recepty :)


QUICHE 

těsto:
300g - hladká mouka
100g - voda
130g - másla (rozpuštěného)
sůl
zapracovat nejlépe rukama, a nechat odležet v lednici, cca 1 hodinu.
vyválím, dám do formy a předpeču cca 15 min. 185-190st.,koláč probodnu vidličkou, ať se nenafukuje, zatížím talířem, který položím na pečící papír, který pokrývá koláč. 

naplň:
udělám samostatně mražený listový špenát s cibulkou a česnekem - sůl, pepř
dále zvlášť: 
kostky lososa orestovat na másle,jemně podlít vínem, osolit a nechat zredukovat. 
pak smíchám špenát, lososa a smetanu ... nechám zredukovat (vyvařit) a nechat trošku vychladnout. až je to trošku chladnější přidám 3 rozšlehaná vejce. zamíchám a vyliju na předpečený korpus. 

takto se to peče - dokud nebude prostředek tuhý.


tento byl s lososem, smetanou, špenátem
tento s Paua - úplná novinka...a výborné :)




CEVICHE 

Ceviche (výslovnost seviče) je pokrm z ryb, oblíbený v přímořských oblastech latinské Ameriky. Kyselina citronová způsobí, že v mase proběhne denaturace a stane se poživatelnějším (na rozdíl od vaření však nedojde ke zničení choroboplodných zárodků, proto se musí ryba na ceviche zpracovat co nejdříve po vylovení).

pokrm z jižní Ameriky, podstatou je čerstvá ryba!!!
čerstvou rybu nakrájím na kostičky a zaliju citronovou štávou, aby se maso koupalo :)nechám odležet cca 3hodiny v ledničce.

přidám do mísy zeleninu: okurka, paprika, chilli papričky, avokádo, čerstvý koriandr (popř. petrušku)
zaliju kokosovým mlékem nebo krémem
sup, pepř





přípava


SASHIMI
Je japonská lahůdka, skládající se ze syrového masa ryb podávaná s omáčkou na namáčení (sójová omáčka s wasabi, na tenké plátky krájený zázvorový kořen
nakrájený Snapper na tenké plátečky a wasabi se sojovkou... mňam :)



Žádné komentáře:

Okomentovat